Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відтіснили рашистів в одному з районів на Донеччині

Українські захисники відтісняють ворога на трьох напрямках. Наступальну операцію продовжують на Бахмутському, Мелітопольскому та Бердянському напрямках. Тут воїни відбивають позиції у ворожої армії та закріплюються на нових рубежах.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

"Противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення техніки та військ, застосовує резерви", — сказав він.

За словами Ковальова, Сили оборони мають успіх та закріплюються в напрямку Старомайорська на Донеччині. На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують наступ північніше і південніше Бахмута. Тут росіяни були змушені покинути свої позиції в районі Андріївки

Натомість ворог намагається наступати на Купʼянському та Лиманському напрямках. Українська армія стримує ворога та не дає йому просунутись в районах на північний захід Оріхово-Василівки, а також південніше Іванівського та західніше Кліщіївки. 

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що український наступ відстає від графіка. Щоправда, все йде за планом. Резніков наголосив, що українські генерали та командири бачать реальну ситуацію на полі бою. 

Тим часом в Інституті вивчення війни (США) наголосили, що контрнаступ Збройних сил України не може бути швидким та легким. На це є декілька причин. Зокрема те, що Росія мала час перегрупуватися і підготуватися до неминучого українського контрнаступу, і тепер українські війська стикаються з підготовленими оборонними російськими позиціями, включаючи масивні мінні поля та ешелоновані польові укріплення.

Крім того, ЗСУ намагаються проводити загальновійськові операції без переваги у повітрі та з обмеженими засобами маневрування, такими як ППО, що є надзвичайно складним завданням. До того ж Сили контрнаступу України мали обмежений час для підготовки до великого наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 10:41