Electronic Arts звільнить 350 співробітників і закриє офіси в Японії та Росії

27 БЕРЕЗНЯ 2019 13:27

За інформацією Kotaku, «електроніки» збираються звільнити 350 осіб. Ресурс отримав лист голови EA Ендрю Вілсона, яке він розсилав співробітникам компанії. У повідомленні говориться, що скорочення торкнуться департаменту видавництва і маркетингу. EA хоче поліпшити підтримку клієнтів, а також змінити стратегію на міжнародному ринку, і тому звільнення торкнуться офісів в Росії і Японії.

«Електроніки» залишать в спокої розробників і планують сфокусуватися на покращенні контенту, движка і хмарних технологіях. До того ж компанія хоче скоротити розрив з ігровим співтовариством.

Kotaku зв'язався з EA і отримав підтвердження сказаного в листі. Представники сказав, що внутрішні зміни вплинуть на 350 ролей в компанії, де працюють 9000 осіб. Представник також додав, що деякі співробітники залишаться в стінах EA і перейдуть на нові посади. Люди, які все ж покинуть компанію, отримають вихідну допомогу.

За словами DTF, московський офіс закриють, а частина підрозділу переїде в східну Європу. Представник EA запевнив, що «зміни не призведуть до зниження рівня підтримки і локалізації ігор». До того ж «електроніки» сформують регіональну команду, яка і буде займатися іграми компанії. Японський офіс також буде закритий.

Один з працівників департаменту зізнався Kotaku, що масових звільнень чекали з жовтня 2018 року, коли EA зупинила наймання нових співробітників.

За останні роки індустрія виросла, але подібні масові звільнення почали відбуватися занадто часто.

Економіка, 27.03.2019 13:27