Фото: РИА Новости

Blomberg: Китай може змусити світ "заморозити" війну в Україні, США — проти

"Мирний план" Китаю може "заморозити" війну в Україні й зберегти за Росією окуповані території. Це викликає занепокоєння у Вашингтоні.

Про це пише Bloomberg.

У Вашингтоні побоюються, що на так звані "мирні заклики" китайського лідера Сі Цзіньпіна можуть відреагувати країни, які страждають від глобальних економічних наслідків цієї війни. Головним лейтмотивом "мирних ініціатив" Китаю є заклики до негайного припинення вогню в Україні та початку мирних переговорів, пишуть журналісти.

"США і їх союзники вважають, що це дозволить Володимиру Путіну "заморозити" територіальні надбання Росії", — пише видання.

Наприклад, такі великі країни, як Індія і Бразилія, досі уникають робити вибір між Росією і підтримкою України. Паралельно Москва намагається залучити на свій бік країни Африки.  Є пересторога, що Китай може відмовитися від спроб налагодити нормальні відносини з США і остаточно стане на бік Росії.

"Сі, який нещодавно отримав безпрецедентний третій термін правління, схоже, вирішив, що на міжнародній арені Китай повинен йти власним шляхом", — йдеться в статті.

Нагадаємо, цього тижня лідер Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у МосквіОдними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

За даними ЗМІ, після візиту до РФ Сі Цзіньпін нібито проведе телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2023 16:32