Volvo представила концепт безпілотного електромобіля з ліжком

06 ВЕРЕСНЯ 2018 10:18

Компанія Volvo представила концепт безпілотного електромобіля 360c, у якого немає керма і педалей, а компоновку салону можна змінювати в залежності від завдань. Наприклад, сидіння можна перетворити в повноцінне спальне місце для поїздок на великі відстані. Опис концепту є на сайті Volvo.

Багато фахівців в області безпілотних автомобілів вважають, що їх масова поява сильно змінить модель використання транспорту. Наприклад, у людей з'явиться багато додаткового вільного часу, якщо їм не потрібно буде концентруватися на водінні по дорозі на роботу і назад. Через це деякі розробники безпілотних автомобілів не тільки прибирають з них кермо, педалі і інші прилади керування, але і в цілому адаптують салон до того, що всі люди в ньому будуть пасажирами.

Інженери компанії Volvo також вирішили значно переробити модель використання салону безпілотного автомобіля в своєму концепті. Велика частина верхньої частини автомобіля, в тому числі дах, покрита склом. Volvo вирішила відмовитися не тільки від звичних засобів управління автомобілем, але і від безлічі дверей. Замість цього в автомобілі встановлена ​​одні великі двері, виконані за схемою «крило чайки».

Салон автомобіля можна змінювати в залежності від завдань. Розробники пропонують використовувати автомобіль в якості альтернативи літакам для переміщення на відносно невеликі відстані. Завдяки тому, що в салоні можна розкласти спальне місце, пасажир може відправитися безпосередньо від будинку до місця призначення вночі, замість того, щоб їхати до аеропорту, потім летіти і знову їхати до місця призначення.

По периметру автомобіля встановлені світлодіодні індикатори, за допомогою яких автомобіль може сповіщати інших учасників дорожнього руху про свої маневри, наприклад, про намір виїхати з узбіччя.

Поки виробник не розповідає про характеристики автомобіля, таких як ємність акумулятора або типі датчиків для автопілоту, а також про те, чи планується випуск серійної моделі на базі концепту.

Технології, 06.09.2018 10:18