Apple представила нове покоління MacBook Air і IPad Pro

30 ЖОВТНЯ 2018 18:45

Компанія Apple представила нову версію свого бюджетного ноутбука MacBook Air, а також оновлений настільний комп'ютер Mac mini і планшет IPad Pro. Презентація продуктів пройшла в Бруклінському академії музики в Нью-Йорку, повідомляє The Guardian.

Новий MacBook Air отримав 13,3 дюймовий дисплей Retina з 4 млн пікселів - у чотири рази більше, ніж у екрану ноутбука попереднього покоління. Рамки дисплея стали тонше і поміняли колір з сріблястого на чорний. Тачпад гаджета став на 20% більше, в цілях захисту даних апарат оснащений контролером підсистеми зберігання даних, який додає 256-бітове шифрування, і сканером відбитків пальців Touch ID.

Тепер MacBook Air оснащується двома роз'ємами Thunderbolt USB Type-C, у стартовій версії пристрій має 8 Гб оперативної пам'яті і двоядерним процесором Intel Core i5 8-го покоління.

Вага ноутбука складає 1,2 кг, висота - 15,6 мм, а обсяг зменшився на 17% в порівнянні з попередніми моделями. Корпус пристрою цілком виконаний з переробленого алюмінію. Ціна базової версії починаються - $ 1199.

Оновлений компактний персональний комп'ютер Mac mini отримав новий колір Space Grey (космічний сірий) і процесори Intel Core 8-го покоління з 4 і 6 ядрами. Об'єм оперативної пам'яті в максимальній комплектації складе 64 Гб. Базова версія з 8 Гб оперативної пам'яті і SSD-накопичувачем на 128 Гб обійдеться в $ 799.

Також Apple презентував чергове покоління планшетів IPad Pro.

Технології, 30.10.2018 18:45