Фото: росЗМІ

Росія активізувала бойову підготовку морської авіації: у Міноборони повідомили про плани ворога

Росія планує блокувати райони Чорного моря після виходу зі "зернової угоди". Для цього країна-агресорка готує кораблі та авіацію.

Про це повідомили у Military Media Center.

"Після виходу Росії із зернової ініціативи, збройні сили окупантів активізували бойову підготовку надводних сил та морської авіації чорноморського флоту. Росіяни, зокрема, відпрацьовують блокування морських районів, виявлення і знищення кораблів", — йдеться у повідомленні.

Військові припускають, що ворог має намір відкривати вогонь по цивільних суднах, що прямуватимуть до та з українських портів. 

"При цьому вони продовжують удосконалювати систему оборони Криму, зокрема Армянського та Перекопського напрямків", — кажуть військові експерти.

Нагадаємо, у британській розвідці також прогнозують, що російська армія посилить напругу у Чорному морі. Після завершення "зернової ініціативи" окупанти намагатимуться будь-якими способами зашкодити експорту українського продовольства із портів України.

Зокрема, корабель "Сергій Котів" вже зараз розташований у південній частині Чорного моря для патрулювання морського шляху між Босфором та Одесою. Розвідники допускають, що він може увійти до складу оперативної групи, яка буде перехоплювати торгові судна у Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 16:01