LG розробила капсульну систему для варіння крафтового пива

11 ГРУДНЯ 2018 12:39

Компанія LG представить на конференції Consumer Electronic Show 2019, яка пройде в Лас-Вегасі 8-11 січня 2019 року, капсульну систему для виготовлення крафтового пива. Як повідомляється в прес-релізі компанії, користувач зможе вибрати один з п'яти сортів і за два тижні отримати до п'яти літрів напою.

В останні роки в Європі, Азії, США і Канаді все більш популярним стає домашнє пивоваріння. За законодавством різних країн легально дозволяється варити від 200 літрів на домогосподарство до тисячі літрів на людину в рік. Для домашнього пивоваріння можна використовувати як набори, в які входять необхідні інгредієнти, так і частково готувати їх самим (наприклад, робити солодовий екстракт). Користувачі домашніх броварень можуть заощадити на випивку і адаптувати готові рецепти під свої смаки (наприклад, додати цукру або зменшити відсоток алкоголю). Для кого-то може зіграти роль і те, що домашнє пивоваріння дозволяє зменшити вплив на навколишнє середовище за рахунок відсутності транспортування і використання багаторазових пивних банок і пляшок.

Система для варіння крафтового пива, яку розробила компанія LG, використовує одноразові капсули, які містять солод, дріжджі, олія хмелю і ароматизатори. Процес, починаючи від бродіння і закінчуючи очищенням системи, запускається однією кнопкою, а користувач може спостерігати за ним за допомогою мобільного додатку для Android або iOs. Власник системи зможе вибрати один з п'яти сортів пива: IPA, APA, солодкий стаут, богемский Пільзнер, бельгійський вітбір, і отримати до п'яти літрів напою приблизно за два тижні (в залежності від рецепту).

До речі, американські вчені прогнозують, що через глобальне потепління до кінця нинішнього століття ціни на пиво можуть значно вирости. Дослідники проаналізували дані про врожай ячменю за останні 30 років і прогнози глобального потепління і передбачили, що до кінця століття урожай ячменю знизиться на 15 відсотків, а його використання для виробництва пива - на 20 відсотків.

Технології, 11.12.2018 12:39