Скандал навколо побиття в Одеському СІЗО

22 СЕРПНЯ 2017 16:54

Прокуратура Одеської області розслідує факти службової недбалості співробітників Одеського СІЗО, через що стало можливим скоєння жорстокого вбивства арештантом працівниці установи, інформує TrueUA.

За інформацією прес-секретаря генерального прокурора України Лариси САРГАН, під час відпрацювання фактів про можливі репресії, які пройшли після резонансного вбивства, прокуратура виявила факти нелюдського поводження з утриманими та розпочала розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

«У ході подальшого слідства встановлено кричущі факти поводження з арештантами зі сторони працівників пенітенціарної установи. У зв’язку із цим, прокуратура змінила правову кваліфікацію на катування, за що передбачено 10 років ув’язнення», – написала в себе на сторінці у Facebook Лариси САРГАН.

З її слів, встановлено вибіркове ставлення працівників установи до деяких утриманих, надання їм преференцій.

«Так, після вбивства співробітника СІЗО обшуки та «наведення порядків» проводилося не в усіх камерах та навіть не в усіх корпусах. До деяких місць утримання арештантів взагалі не заходили та не перевіряли дотримання режимних вимог, – написала САРГАН. – Поряд із цим документація, яку вивчили слідчі прокуратури, говорить про проведення обшуків і необхідних заходів у всіх камерах. У зв’язку із цим розпочато розслідування за фактом службового підроблення».

Сьогодні слідчі прокуратури продовжують обшуки у приміщеннях Одеського СІЗО та управлінні пенітенціарної установи.

Події, 22.08.2017 16:54