Фото: Рixabay

Tesla відкликає майже 16 тисяч автомобілів: що сталося

Компанія американського винахідника Ілона Маска Tesla відкликає майже 16 тисяч своїх автомобілів Model S і Model X 2021-2023 років випуску через проблеми з пасками безпеки. 

Про це повідомляє Associated Press.

У звіті компанія Tesla заявила, що в автомобілях пасок безпеки першого ряду був від’єднаний від кріплення попереднього натягувача для виконання ремонту. Однак після завершення ремонтних робіт з'ясувалося, що пасок безпеки, можливо, не був належним чином приєднаний. Якщо це дійсно так, кажуть фахівці, то він не слугуватиме захистом у разі дорожньо-транспортної пригоди, що може збільшити ризик отримання травм пасажирами.

АР пише, що у березні органи регулювання безпеки на дорогах США розпочали розслідування щодо можливих проблем з пасками безпеки Tesla. Станом на 19 червня Tesla виявила 12 гарантійних претензій, пов’язаних з цією проблемою, але компанії не відомо про жодні аварії, травми чи смерть, які могли б бути пов’язані з проблемою пасків безпеки. Листи-повідомлення про відкликання автівок будуть надіслані власникам транспортних засобів. Tesla заявила, що проведе безкоштовну перевірку та під’єднає обидва паски безпеки першого ряду до їхніх анкерів натягувачів на всіх автівках, де це необхідно. Якщо це не вдається виконати належним чином, то компанія обіцяє замінити паски безпеки безкоштовно.

Tesla також оголосила про відкликання понад 1300 своїх автомобілів Model S, Model X і Model Y 2023 року випуску через проблему з камерою. У своєму звіті про відкликання компанія зазначила, що на деяких транспортних засобах кут нахилу передніх камер може бути неправильно вирівняний, тому є ризик того, що певні функції активної безпеки будуть недоступні, включно з автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про лобове зіткнення та допомогу в утриманні смуги руху. Компанія готова провести безкоштовний огляд усіх перерахованих вище моделей й відрегулювати кут камери, де це необхідно.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Tesla Ілона Маска також ухвалила рішення про відкликання у США майже 54 тисячі електричних автомобілів через дефект із програмним забезпеченням щодо автопілота. А у березні поточного року Tesla відкликала 3 470 автомобілів моделі Model Y через те, що болти, які кріплять каркаси спинок сидінь другого ряду, могли бути ненадійно закручені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 25.07.2023 01:57