Фото: unn.com

Запуск найпотужнішої ракети: компанія Ілона Маска отримала дозвіл

Компанія SpaceX отримала дозвіл на льотні випробування надважкої ракети Starship. Федеральне управління цивільної авіації США задовольнило запит Ілона Маска.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що запуск нової ракети планується зі стартового майданчика SpaceX у Техасі. Він відбудеться в понеділок між 7 та 10:05 ранку за київським часом.

"Після комплексного процесу оцінки ліцензії FAA визначило, що SpaceX відповідає всім вимогам щодо безпеки, екології, політики, корисного навантаження, інтеграції повітряного простору та фінансової відповідальності", — повідомляє агентство.

Згідно з наявною інформацією, під час першого польоту ракета досягне орбітальної швидкості та подолає приблизно 150 миль (240 км) над поверхнею Землі, на висотах, які вважаються відкритими. Ракетний прискорювач буде викинуто в океан незабаром після старту, однак у майбутніх польотах SpaceX планує відновити корабель.

Зазначається, що вже під час другого польоту Starship здійснить майже одне повне коло навколо планети, завершивши свій політ приземленням біля Гаваїв.

Нагадаємо, власник Twitter Ілон Маск відмовився видалити пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про те, що "Україна нікому не потрібна, і захищати її нема кому". Він пояснив це тим, що будь-яка новина вже є пропагандою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 15.04.2023 11:41