Times запідозрила російських інтернет-тролів в дезінформації підлітків

06 ЖОВТНЯ 2018 10:54

Російські «інтернет-тролі» ведуть в популярних соціальних мережах активну пропагандистську кампанію з дезінформації британських підлітків.

З таким твердженням виступила газета The Times. За даними видання, справжній масштаб пропагандистського розгулу інтернет-тролів був розкритий після «аналізу» понад 3 млн повідомлень в соцмережі Twitter.

«Британські підлітки стали метою Кремля, який веде таємну кампанію, мета якої - посіяти розбрат серед молодих жителів західних країн», - пише Times.

За версією газети, пов'язані з Кремлем особи реєструють в популярних соцмережах тематичні канали та акаунти. Підступно перетворившись фанатами творів про Гаррі Поттера, фільмів з Еммою Уотсон і озброївшись поезією Сільвії Плат, тролі видають себе за ровесників британських юнаків і дівчат. Набравши популярність, вони починають «публікувати дезінформацію».

Зокрема, контрольовані Кремлем облікові записи вселяють молоді крамольні думки про шкоду ГМО і щеплень, закликають прогулювати шкільні заняття, влаштовуючи таким чином акції політичного протесту.

Серед іншого «російським тролям» додають  спроби поширення неправдивої інформації про інцидент в Солсбері, референдумі про незалежність Шотландії, теракти в Лондоні і Brexit.

Світ, 06.10.2018 10:54