Tesla запропонувала підлаштовувати подушки безпеки під вагу і позу пасажира

11 СІЧНЯ 2019 10:58

Американська компанія Tesla оформила заявку на отримання патенту на винахід датчиків, які, будучи встановленими в автомобільні крісла, дозволять визначати масу пасажира або водія, а також точну його посадку. Нові датчики компанія планує використовувати в складі удосконалених систем безпеки автомобілів.

Системи безпеки сучасних автомобілів крім іншого включають в себе набір пневматичних подушок безпеки і датчиків удару. При зіткненні датчики подають сигнал системі, а та ініціює газо-генеруючі піропатрони, газ при горінні яких і наповнює собою обсяг подушки.

У деяких випадках пасажирські модулі подушок безпеки можуть бути підключені до датчиків крісел, що визначають сидить в них хтось чи ні. В цьому випадку, якщо крісло ніким не зайняте, подушка безпеки не спрацьовує. Ступінь наповнення подушок безпеки і спрямування їх розкриття жорстко визначені конструкцією автомобілів.

Розробники в компанії Tesla вважають, що завдяки новим датчикам в кріслах автомобілів система управління зможе налаштовувати спрацьовування подушок під кожного конкретного водія і пасажира. При цьому будуть враховуватися маса людини і поза, в якій він сидить в кріслі.

У своєму патенті компанія описала кілька видів модулів датчиків, які можуть використовуватися одночасно для оцінки температури, маси та положення тіла людини в кріслі. Нові датчики планується виконати, очевидно, по типу конденсаторів - вони отримають верхній і нижній електроди, розділені діелектриком.

Технології, 11.01.2019 10:58