Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, як бачить мирні переговори із російським диктатором Путіним

Президент Володимир Зеленський пояснив, як бачить мирні переговори із країною-агресоркою у майбутньому та що потрібно для того, аби цей діалог взагалі відбувся.

Про це він повідомив під час прес-конференції.

За словами гаранта, Україна вже представила своє бачення миру у формулі, яка складається із 10 чітких пунктів. Без виконання вимог формули миру переговори із країною-агресором неможливі.

"Я не думаю теоретично, як можуть пройти ці перемовини й що це таке. Ми робимо конкретні кроки: Україна ініціювала формулу миру на G20. Там крок за кроком (прописано, — ред.) як ми бачимо. І там результат, що зробила Росія тут і як це впливає не тільки на нашу безпеку... Ми запропонували кроки. Сьогодні ми бачимо зацікавлення з виконання цієї формули миру", — повідомив президент.

Гарант зазначив, що ця формула миру дуже демократична та забезпечує гарантії безпеки не тільки для України, а й для Європи.

"Ми зробили дуже демократичну формулу миру. Підхід дуже простий. Там багато різних пунктів. Там є фіксація миру, або кінця війни. Він дуже важливий, тому що нам потрібні гарантії безпеки. Потрібен пакет безпеки для України й українців. Ми вже бачимо, що це війна, яка має такий великий вплив, тому це гарантії безпеки для всієї Європи... І тоді, коли є виконання, а значить — і повага до міжнародного права й просто до людей, України, і якщо це буде виконуватись, все одно ми дійдемо до дипломатичної фіксації кінця цієї війни. Але до того моменту треба виконати всі пункти поваги", — сказав він.

Нагадаємо, 23 лютого у Нью-Йорку пройшло засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, на якому відбулося голосування за українську формулу миру. Генасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин російського вторгнення, яка закликає РФ зупинити бойові дії та вивести свої війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 17:57