Фото: pixabay

Volvo звільнить понад 1000 працівників: у чому причина

Автомобільна компанія Volvo Cars звільнить близько 1300 офісних співробітників у Швеції. Це пов'язано зі скороченням витрат.

Про це повідомляє Reuters.

"Економічні труднощі, підвищення цін на сировину та посилення конкуренції, ймовірно, ще деякий час залишатимуться викликом для нашої галузі", — сказав генеральний директор компанії Джим Роуен.

Він зауважив, що 1300 робочих місць становлять 6% робочої сили Volvo Cars у Швеції. Роуен також повідомив, що точна сума майбутніх заощаджень після проведення скорочення штату невідома.

Компанія видала повідомлення про звільнення 1100 співробітникам. Інші 200 робочих посад будуть визначені після перевірки бізнесу по всій Швеції.

У компанії додали, що найближчими місяцями планується скоротити кількість робочих місць і знизити витрати на всі глобальні операції, включаючи консультації. Роуен заявив, що він наразі не може уточнити, де саме буде проведено скорочення, але в основному зміни будуть зосереджені на офісних посадах.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" запровадили нову послугу — скасування шерингу автомобіля за декілька кліків. Послугою можуть скористатися як власник транспортного засобу, так і належний користувач. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 06.05.2023 04:40