10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров'я

10 ЖОВТНЯ 2018 19:35

У підлітковому віці і в ранні роки зрілості відбувається багато життєвих змін, таких як зміна шкіл, розставання з рідною домівкою, вступ до університету і пристрій на нову роботу. Для багатьох це дуже цікавий час. Але це також час стресів і тривоги, повідомляє WHO.

У деяких випадках такі переживання, які не розпізнані і залишені без уваги, можуть призводити до розвитку психічних захворювань. Незважаючи на багато очевидні переваги онлайнових технологій, вони можуть створювати додаткове навантаження для психічного здоров'я в зв'язку зі зростаючим використанням віртуальних мереж в будь-який час дня і ночі.

До того ж, багато підлітків живуть в умовах гуманітарних надзвичайних ситуацій, таких як конфлікти, стихійні лиха та епідемії. Молоді люди, що живуть в таких умовах, особливо схильні до психічних розладів і захворювань.

Для формування з самого раннього віку психічної стійкості з метою запобігання психічних розладів і захворювань серед підлітків і молодих людей, а також для ведення цих захворювань і відновлення здоров'я можна зробити багато чого. Профілактика починається зі знання і розуміння ранніх ознак і симптомів психічних захворювань.

Батьки і вчителі можуть сприяти формуванню у дітей та підлітків життєвих навичок, необхідних для подолання повсякденних труднощів будинку і в школі. У школах і на інших рівнях спільнот може бути забезпечена психологічна підтримка. Може бути також організована, поліпшена або розширена спеціальна підготовка працівників охорони здоров'я в області виявлення і ведення психічних розладів.

Велике значення мають інвестиції уряду і залучення соціального і освітнього секторів до здійснення всебічних, комплексних, заснованих на фактичних даних програм з охорони психічного здоров'я молодих людей. Ці інвестиції повинні бути прив'язані до програм з підвищення обізнаності підлітків і молодих людей щодо способів підтримки психічного здоров'я і по інформуванню підлітків, батьків та вчителів щодо того, яку підтримку вони можуть надавати своїм друзям, дітям і учням.

Суспільство, 10.10.2018 19:35