16 червня - Міжнародний день сімейних грошових переказів

16 ЧЕРВНЯ 2018 11:17

Міжнародний день сімейних грошових переказів, який відзначається 16 червня, націлений на визнання суттєвого фінансового внеску, який трудящі-мігранти вносять не тільки в благополуччя своїх сімей, але і в процес сталого розвитку країн їх походження.

Крім того, День покликаний сприяти більш активній співпраці державного та приватного секторів та громадянського суспільства з метою забезпечення максимально ефективного використання даних фінансових ресурсів в країнах, що розвиваються.

За Міжнародний день сімейних грошових переказів одностайно проголосували всі 176 держав - членів Ради керуючих МФСР на його 38-й сесії; проголошення Дня було схвалено Генеральною Асамблеєю ООН в червні 2018 року.

Проголошення Міжнародного дня сімейних грошових переказів надає унікальну можливість не тільки висловити всесвітнє визнання зусиль трудящих-мігрантів, а й зміцнити існуючі партнерські відносини і активізувати взаємодію між різними секторами з метою підвищення віддачі від грошових переказів в інтересах розвитку в усьому світі.

Вперше Міжнародний день сімейних грошових переказів був відзначений 16 червня 2015 року на відкритті п'ятого Глобального форуму з грошових переказів і розвитку в Мілані за участю понад 400 державних діячів, представників приватного сектора і лідерів громадянського суспільства.

У 2016 році понад вісімдесят операторів грошових переказів підтримали проведення Міжнародного дня сімейних грошових переказів і зобов'язалися зробити все можливе, щоб відправлені додому гроші мали максимальну віддачу.

У 2017 і 2018 роках безпрецедентну підтримку в проведенні Дня надав приватний сектор - понад 100 операторів грошових переказів в рамках Міжнародної асоціації систем грошових переказів, 800 операторів мобільного зв'язку через Асоціацію GSM, 6000 ощадних банків в 80 країнах в рамках Міжнародного інституту ощадних кас і кілька структур приватного сектора.

Також проведення Дня підтримали 22 організації ООН в рамках Групи з проблем глобальної міграції, такі як Міжнародна організація з міграції.

Суспільство, 16.06.2018 11:17