17 мільйонів Пола Манфорта

20 ЛИПНЯ 2017 09:45

Як повідомляє сайт TrueUA з посиланням на Українська правду, за результатами відкритих звітів Банків Манфорт таки отримував значні суми від Партії Регіонів та російських бізнесменів. 

Так, за інформацією з Фінансових звітів Кіпрського банку, де у Пола Манфорта були відкриті рахунки, слідує, що він мав фінансові зобов'язання перед російським олігархом Олегом Дерипаскою і колишнім депутатом Партії Регіонів України Іваном Фурсіним на $17 млн.

Дані про борги Манафорта також підтверджуються судовим позовом російського олігарха Дерипаски проти політтехнолога, де стверджується, що він заборгував $19 млн за невдалі інвестиції в кабельне телебачення в Україні. Згідно з банківськими записами, Манафорт мав фінансові зобов'язання на суму $7,8 млн перед зареєстрованою на Віргінських островах компанією Oguster Management Ltd, пов'язаною з Дерипаскою. Боржником є ​​кіпрська компанія LOAV Advisers, яку, як заявив сам Дерипаска в судовому позові, створив Манафорт для спільних з ним інвестицій. Ще один борг перед кіпрською компанією Lucicle Consultants становив $9,9 млн.

Ця компанія пов’язана з колишнім депутатом від Партії регіонів Іваном Фурсіним через іншу офшорну фірму Mistaro Ventures.

Раніше Пол Манафорт подав у мін'юст США документи, що свідчать про отримання ним від Партії регіонів в 2012-2013 роках $17 млн. Документи Манафорта, подані у мін'юст США, не охоплюють весь період його роботи в Україні. Зокрема, у дописах "амбарної книги" ПР згадуються $12,7 млн, які призначалися для фірми Манафорта з 2007 до 2012 року.

Світ, 20.07.2017 09:45