17 жовтня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів

17 ЖОВТНЯ 2018 00:00

В цьому році ми відзначаємо 70-річчя з моменту прийняття Загальної декларації прав людини - епохального документа, в якому були проголошені невід'ємні права, притаманні кожній людині незалежно від його раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного або соціального походження, майнового, станового або іншого становища.

22 грудня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята резолюція 47/196, що оголошує 17 жовтня Міжнародним днем ​​людей боротьби за ліквідацію злиднів. Основою для прийняття резолюції став Заклик до дій, що послужив джерелом Всесвітнього дня боротьби за подолання крайньої бідності, який відзначався неурядовими організаціями та був визнаний ООН як Міжнародного дня боротьби за ліквідацію злиднів.

Тема Дня цього року вказує на важливість захисту прав людини, особливо вразливих верств населення та взаємозв'язку забезпечення прав і свобод громадян та боротьби з бідністю.

Таким чином люди, що живуть в злиднях, можуть підняти свій голос і поділитися досвідом того, як ми можемо домогтися більшої соціальної інтеграції. Це дозволить людям з усіх верств суспільства об'єднатися з тим, щоб забезпечити права і гідність людей, що живуть в злиднях. Сьогодні важливо залучати людей, що живуть в злиднях, до створення об'єднань навколо їх пріоритетів з громадянами з усіх верств суспільства, щоб покласти край крайній убогості.

Суспільство, 17.10.2018 00:00