COVID-19 - п'ять нових країн

04 БЕРЕЗНЯ 2020 09:16

Ще в одній європейській країні зареєстрований випадок COVID-19 - влада Ліхтенштейну повідомила про інфікованого.

За останні 24 години коронавірус поширився, крім князівства, ще на чотири держави - хворі зареєстровані в Аргентині, Марокко, Україні і Чилі.

В Італії до вирішення підключили армію: військовий госпіталь в столиці Ломбардії, області, де один з найпотужних спалахів інфекції, приймає пацієнтів, які перебувають на етапі одужання.

На північному сході Франції в Бретані і в департаменті Уаз - також важка епідеміологічна ситуація, там розпорядженням міністерства освіти закриті всі дитячі і шкільні установи.

На ранок середи в країні налічується 212 хворих, четверо з них померли.

Макрон скасував всі поїздки і всі зустрічі за межами Єлисейського палацу.

Одна з супутніх проблем кризи - паніка покупців, які прагнуть будь-що-будь обзавестися захисними масками і рідинами для дезінфекції рук.

Побувавши в міністерстві охорони здоров'я країни, французький президент заявив наступне:

«Ми повинні розуміти, де ми знаходимося і що ми робимо, і що ця ситуація поки триватиме. У нас є всі можливості впоратися з епідемією та її наслідками».

Напередодні в Женеві було підкреслено, що COVID-19 - це не грип, і що ні у кого з живучих на планеті імунітету від нього немає.

Генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебрейесус на щоденному брифінгу на преси повідомив, що «у дуже багатьох людей є імунний захист проти сезонних простудних захворювань або проти грипу, від COVID-19 ні в кого імунітету немає, це означає, що заразитися ним може абсолютно кожен».

В Ірані - це офіційні дані - понад дві тисячі хворих, також Тегеран повідомив про 77 летальні випадки.

Є відомості, що інфіковані є і в ешелонах влади, де носіями вірусу можуть бути більше 10% всіх вищих функціонерів.

Даунінг-стріт і Національна система охорони здоров'я Британії привласнила епідемії коронавіруса найвищий рівень значимості - четвертий.

Влада США оголосила - про це повідомляє Euro News - що будь-який американець, у кого є меична страховка, може зробити безкоштовний аналіз на наявність коронавіруса.

Загальна кількість заражених коронавірусом в світі перевалила за 93 тисячі чоловік.

Суспільство, 04.03.2020 09:16