20 лютого - всесвітній день соціальної справедливості

20 ЛЮТОГО 2019 10:36

Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами, повідомляє UN.

Ми дотримуємося принципів соціальної справедливості, заохочуючи рівність між жінками і чоловіками або права корінних народів та мігрантів.

Ми сприяємо забезпеченню соціальної справедливості, усуваючи бар'єри, що виникають перед людьми в силу їх ознаки статі, віку, расової, етнічної або релігійної приналежності, культури або наявності інвалідності.

Ухвалення Міжнародною організацією праці Декларації про соціальну справедливість з метою справедливої ​​глобалізації є лише одним із прикладів, які свідчать про прихильність системи Організації Об'єднаних Націй забезпечення соціальної справедливості.

У Декларації робиться наголос на гарантії досягнення справедливих результатів для всіх через посередництво забезпечення зайнятості, соціального захисту, соціального діалогу та основоположних принципів і прав на робочому місці.

Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування народів. За оцінками МОП, сьогодні в світі близько 2 мільярдів людей живуть в умовах конфліктів або нестабільності, включаючи 400 мільйонів людей у ​​віці від 15 до 29 років.

Створення нових адекватних робочих місць, а також забезпечення до них доступу для найбільш вразливих 40 відсотків населення світу послужить стимулом для поліпшення доходів і забезпечення рівноправності в суспільстві, що призведе до зниження напруженості, запобігання конфліктам і допоможе в пост-конфліктному відновленні.

Суспільство, 20.02.2019 10:36