4,2 млрд людей живуть без елементарних умов санітарії

18 ЧЕРВНЯ 2019 22:02

Близько 2,2 млрд людей по всьому світу не мають доступу до чистої питної води, 4,2 млрд - живуть без елементарних умов санітарії та 3 млрд не мають навіть можливості вимити руки з милом під проточною водою.

Про це повідомляється в новій доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Автори доповіді відзначають ряд досягнень в цій області - за останні двадцять років доступ до питної води отримали 1,8 млрд чоловік. Разом з тим вони вказують на розрив в забезпеченні населення засобами санітарії, пов'язаний насамперед з нерівністю.

673 млн осіб в світі все ще змушені вдаватися до відкритої дефекації - у них немає туалетів. Цей показник знизився з 21 відсотка у 2000 році до 9 відсотків у 2017, проте в 39 країнах - в основному розташованих в Африці - число людей, які справляють нужду під відкритим небом, навіть збільшилася.

За даними ЮНІСЕФ і ВООЗ, 3 млрд жителів планети не мають можливості помити руки з милом під проточною водою, з них три чверті проживають в найменш розвинених країнах.

В ООН нагадують, що щорічно 297 тисяч дітей у віці до п'яти років помирають від діареї. До хвороб брудних рук відносяться також холера, дизентерія та гепатит А.

Суспільство, 18.06.2019 22:02