5 найбільш незвичних митних обмежень

05 ЧЕРВНЯ 2019 11:21

Обмеження на провезення продуктів харчування - не рідкість, а ось деякі країни вводять більш оригінальні заборони

 

США – «Кіндер-сюрприз»

Щорічно в світі продається 3,5 млрд. «кіндер сюрпризів», але в США шоколадні яйця з іграшкою всередині заборонені. Заборона пов'язана з законом 1938 року який накладає обмеження на продукти харчування, в яких використовуються неїстівні компоненти.

Мандрівникові, який порушив закон, загрожує допит з пристрастю і штраф в розмірі від 300 до 2500 тис. доларів. Робота прикордонників ускладнюється тим, що шоколадні яйця дуже популярні, і в сусідній Канаді вони не заборонені. Тільки в 2011 році прикордонні служби США конфіскували 60 тис. «кіндер сюрпризів».

У 2017 році компанія-виробник Ferrero повідомила, що випустить для американського ринку особливі яйця з сюрпризом, які більше підходять під місцеве законодавство.

 

Фіджі і Нова Зеландія – «свята вода»

Мандрівники, які вирушають на Фіджі, зобов'язані задекларувати «святу воду». Прикордонні служби не забороняють її ввозити, але вода повинна пройти перевірку Міністерства охорони здоров'я протягом 21 дня.

А ось в Нову Зеландію ввезення фіджійської «святої води» заборонений. З тих пір як на Фіджі і за межами островів почали поширюватися історії про «чудесне зцілення святою водою» в селі Натадрадаве, за чарівної рідиною стали приїжджати тисячі новозеландців.

Побоюючись, що вода може містити небезпечні для екосистеми країни елементи, Нова Зеландія заборонила ввезення «святої води» з островів Фіджі.

 

Сінгапур - жуйка

Сінгапур відомий своєю винятковою чистотою і порядком. Одним з його символів стала заборона на жувальну гумку, яка була введена в 1992. Жуйку не продають всередині країни і забороняють її привозити. Порушникам загрожують штрафи.

З 2004 існують винятки для жуйки, яка використовується виключно в медичних цілях. В країну також заборонено ввозити жувальний тютюн та електронні сигарети.

 

Саудівська Аравія - маски

У Саудівській Аравії значний список заборонених до ввезення предметів, включаючи алкоголь і християнську або юдейську символіку. Обмеження, яке може особливо здивувати туристів - це маски, які повністю або частково приховують обличчя.

Заборона була введена через сім років після виходу фільму «V - значить вендета» (2005).

Міністерство у справах ісламу Саудівської Аравії опублікувало заяву, в якій йшлося, що маски «підштовхують молодь здійснювати небезпечні дії і сіяти хаос в суспільстві».

Порушення законодавства Королівства може загрожувати серйозним покаранням і, в деяких випадках, навіть смертю.

 

Китай: об'єкти, які завдають збитків системі

Незважаючи на те, що в Китаї налагоджена процедура митного контролю, в країні досить значний список того, що заборонено до ввезення. Особливо пильну увагу китайські митники звертають на вміст носіїв інформації.

Прикордонні служби можуть перевірити їх на вміст інформації, яка вважається небезпечною для китайської влади, економіки або моралі, повідомляє Euro News.

Суспільство, 05.06.2019 11:21