7 грудня - міжнародний день цивільної авіації

07 ГРУДНЯ 2019 11:52

Через 75 років після створення ІКАО міжнародна мережа цивільної авіації перевозить понад 4 млрд пасажирів в рік.

Сектор глобальних повітряних перевезень підтримує 65,5 млн робочих місць і вносить вклад в глобальну економіку в розмірі 2,7 трл доларів США.

Так чи інакше з індустрією пов'язані більш 10 млн жінок і чоловіків, які забезпечують 120 тис. польотів і перевозять 12 млн пасажирів в день.

Ланцюг поставок, а також зростання робочих місць в туризмі, забезпечені сектором повітряних перевезень, складають 3,6 відсотка глобальної економічної діяльності (дані Групи дій з питань повітряного транспорту), (відео з You Tube).

Метою Міжнародного дня цивільної авіації є інформування широкої громадськості про внесок цивільної авіації в соціальний і економічний розвиток держав-членів, а також про унікальну роль ІКАО в об'єднанні зусиль країн по створенню високошвидкісної глобальної транспортної мережі на службі всього людства, повідомляє UN.

У той час, коли ООН і держави-члени почали реалізацію Порядку денного в галузі сталого розвитку, авіація відіграє важливу роль в якості рушійної сили міжнародних перевезень відповідно до положень Чиказької конвенції, що визначає її внесок в забезпечення міжнародного миру і благополуччя.

Суспільство, 07.12.2019 11:52