Фото: скріншот з відео / Легіон "Свобода Росії"

Агенти Росії маскуються під іноземних добровольців: заява ГУР

Усі іноземні громадяни, які беруть участь у бойових діях, зокрема і Російський добровольчий корпус, проходять перевірку. Було багато випадків, коли у наші структури намагалися потрапити агенти Російської Федерації.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він наголосив, що на початку повномасштабного вторгнення РФ було сотні запитів з проханням залучити громадян іноземних держав до участі у війні.

"І ми так чи інакше мусили перевіряти цих людей. Російські спецслужби теж діють професійно. І в нас було багато випадків, коли під виглядом того, що "я доброволець, я хочу захищати Україну", до нас намагалися направити російських агентів. Ми вчасно це з'ясовували та передавали їх у відповідні правоохоронні органи", — заявив представник ГУР.

Щодо Російського добровольчого корпусу, то Черняк сказав, що "ті люди, з якими ми спілкуємося, проходили певні етапи перевірки".

"Повірте, наша внутрішня служба безпеки працює чітко і професійно", — сказав він.

Нагадаємо, представник Китаю Лі Хуей, який просував позицію КНР щодо урегулювання війни в Україні, пропонував залишити за Російською Федерацією усі окуповані території. Під час візитів до європейських країн він виступив за те, щоб Захід закликав до "негайного припинення вогню".

Своєю чергою радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україну не влаштовує пропозиція Китаю віддати окуповані українські території Росії. Таким чином КНР просуває медійний сценарій РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 21:37