Колаж TrueUA

За Росією мають зберегтися окуповані землі: яку ідею у Європі просував посланник Китаю

Представник Китаю Лі Хуей, який просував позицію КНР щодо урегулювання війни в Україні, пропонував залишити за Російською Федерацією усі окуповані території. Під час візитів до європейських країн він виступив за те, щоб Захід закликав до "негайного припинення вогню".

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на європейських чиновників, ознайомлених з переговорами.

За даними видання, Лі Хуей просував наступний план: "союзники США в Європі повинні заявити про свою автономію та закликати до негайного припинення вогню, залишивши Росії у володінні частини (території, — ред.) свого меншого сусіда, які вона зараз окуповує".

За словами журналістів, які були присутні під час заяв Лі Хуея, він закликав європейські уряди розглядати Китай як економічну альтернативу США і сказав, що вони повинні "діяти швидко, щоб покласти край конфлікту між РФ та Україною, перш ніж він пошириться". Відповідний наратив посланник КНР озвучував цього місяця, відвідуючи Київ, Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель.

За словами одного з дипломатів, посланцю Китаю сказали, що "Європу неможливо відокремити від Америки", і що Європа не відмовиться від підтримки України.

Ще один дипломат заявив, що основні інтереси КНР, певно, полягали в тому, щоб Росія не програла війну і щоб Москва утрималася від застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, Данія хотіла б провести у липні мирний саміт щодо України. На такій зустрічі мають бути присутніми не лише союзники України. У Данії вважають, що до мирних переговорів потрібно залучити Китай, Індію та Бразилію. Проте, остаточне рішення залишається за Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2023 19:33