Фото: Офіс президента

Грають за сценарієм РФ: у Зеленського відреагували на "мирний план" китайського посла

Україну не влаштовує пропозиція Китаю віддати окуповані українські території Росії. Таким чином КНР просуває медійний сценарій РФ. 

Таку заяву у Twitter зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Він запевнив, що будь-який "компромісний сценарій" буде рівнозначний визнанню перемоги Росії та поразки демократії. Також "мирний план" Китаю законсервує путінський режим та спровокує різке зростання конфліктів у глобальній політиці.

Подоляк також наголосив, що наслідки "мирних планів", які не передбачають звільнення всіх територій України та про які періодично говорять "анонімні джерела" в європейських та американських елітах, є "блакитною мрією Росії".

"Питання риторичне: навіщо окремі публічні суб'єкти продовжують грати в "російський медійний сценарій" і затягувати конфлікт?" — додав Подоляк.

Нагадаємо, представник Китаю Лі Хуей, який просував позицію КНР щодо урегулювання війни в Україні, пропонував залишити за Російською Федерацією усі окуповані території. Під час візитів до європейських країн він виступив за те, щоб Захід закликав до "негайного припинення вогню".

Раніше повідомлялось, що Данія хотіла б провести у липні мирний саміт щодо України. На такій зустрічі мають бути присутніми не лише союзники України. У Данії вважають, що до мирних переговорів потрібно залучити Китай, Індію та Бразилію. Проте, остаточне рішення залишається за Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2023 21:05