Фото ілюстративне. Джерело: censor

Активізація бойових дій біля берегів Дніпра: британська розвідка пояснила, що стане вирішальним фактором

За останній тиждень активізувалися бої біля берегів пониззя Дніпра. Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі, будуючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролювала з літа.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії за посиланням на дані розвідки.

"Росія, ймовірно, була напоготові щодо можливих атак через річку, відколи вона відвела свої сили із західного берега 12 місяців тому", — зазначили британські розвідники.

За їхньою інформацією, район перебуває під контролем новоствореної 18-ої загальновійськової армії. Це відбулося після того, як деякі підрозділи, які раніше перебували в цьому районі, відвели на Оріхівський напрямок на схід.

"Як і в більшості секторів, вирішальним фактором майже напевно є здатність учасників бойових дій вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Початкові дані свідчать про те, що Росія зберегла значний артилерійський потенціал у радіусі дії річки", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, українська диверсійно-розвідувальна група, ймовірно, висадилася поблизу селища Підстепне на Херсонщині та взяла під контроль ділянку дороги, що сполучає населені пункти: Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

В ISW посилаються на російських "воєнкорів", які стверджують, що українські військові утримують деякі позиції в Кринках і продовжують атаки на лівому березі річки Дніпро. Вони також наголошують, що ЗСУ досі контролюють частину Кринок і утримують позиції біля Антонівського шосе та залізничного мосту.

"Російські мілблогери стверджували, що українські війська перекинули резерви на острови в дельті річки Дніпро та намагаються прорватися до селищ Пойма та Піщанівка", — йдеться у повідомленні.

Там додали, що українські сили продовжують переправляти невеликі групи особового складу через річку Дніпро на човнах у різні точки лівобережжя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 11:45