Фото: 22 ОМБр

Українські військові взяли під контроль дорогу між трьома селами на лівобережжі Херсонщини, — ISW

Українська диверсійно-розвідувальна група, ймовірно, висадилася поблизу селища Підстепне на Херсонщині та взяла під контроль ділянку дороги, що сполучає населені пункти: Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

В ISW посилаються на російських "воєнкорів", які стверджують, що українські військові утримують деякі позиції в Кринках і продовжують атаки на лівому березі річки Дніпро. Вони також наголошують, що ЗСУ досі контролюють частину Кринок і утримують позиції біля Антонівського шосе та залізничного мосту.

"Російські мілблогери стверджували, що українські війська перекинули резерви на острови в дельті річки Дніпро та намагаються прорватися до селищ Пойма та Піщанівка", — йдеться у повідомленні.

Там додали, що українські сили продовжують переправляти невеликі групи особового складу через річку Дніпро на човнах у різні точки лівобережжя.

карта Херсонщини

Мапа з GoogleMaps

Окрім цього, українські війська 24 жовтня продовжили контрнаступальні дії на Сході та Півдні України та просунулися на південь від Бахмута та на захід Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 жовтня, вказують на те, що українські сили просунулися на схід від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута), а геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, вказують на те, що українські сили незначно просунулися на захід від Роботиного. Генштаб України також повідомив 24 жовтня, що українські війська продовжили наступальні дії на південь від Бахмута та досягли часткового успіху під Роботиним.

Нагадаємо, 20 жовтня Інститут вивчення війни припускав, що українські морпіхи просунулися на окупованому березі Дніпра, зокрема, на північ від Піщанівки. ISW зазначав, що росіяни стурбовані можливістю "більш масштабної української операції" на окупованій Херсонщині. Пізніше Генштаб ЗСУ у своєму зведенні побічно підтвердив повідомлення про просування українських сил на лівий берег Дніпра.

21 жовтня аналітики вказували, що ЗСУ продовжують масштабні наземні операції на лівому березі Херсонської області та встановили підтверджену присутність у населеному пункті Кринки, що на східному березі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 08:58