Алжирський бізнесмен оплатить штрафи датських мусульманок

08 СЕРПНЯ 2018 16:19

У мусульманок, що живуть в Данії і вважають за краще носити нікаб і паранджу, з'явився «покровитель», повідомляє Euro News. Алжирський підприємець Рашид Некказ заявив, що буде оплачувати штрафи жінок, покараних за носіння одягу, яке приховує обличчя. Сам мільйонер каже, що він проти нікабів, але буде захищати право жінок носити той одяг, який їм подобається.

У відповідь націонал-демократична Датська народна партія запропонувала відправляти порушниць до в'язниці на один-два тижні, а не обмежуватися одним лише штрафом. Представник цієї політичної сили Мартін Хенріксен назвав ініціативу бізнесмена «спробою підірвати датське законодавство»:

«Ця ситуація досить іронічна: пан Некказ захищає права жінок, підтримуючи спроби їх гноблення з боку ідеології ісламізму».

Рашид Некказ вже не в перший раз робить такі щедрі вчинки. Він оплачував штрафи за жінок в Швейцарії, Франції, Нідерландах, Бельгії та Німеччини. В цілому, за словами самого бізнесмена, він погасив вже більше 1500 штрафів. Два роки тому Некказ говорив: «Коли я бачу, що Франція перестає поважати основоположні свободи, тут же дістаю свою чекову книжку. Данський закон, що забороняє носити в громадських місцях одяг, що приховує обличчя, набув чинності з 1 серпня. Порушникам доведеться заплатити штраф у розмірі 1000 крон, тобто близько 130 євро. При повторному порушенні ця цифра може зрости до 10 тисяч крон - 1300 євро. Минулого тижня був виписаний перший штраф. Порушницею виявилася відвідувачка торгового центру в місті Херсхольме.

Світ, 08.08.2018 16:19