Американець десятки років підпирав двері метеоритом за 100 тисяч доларів США

05 ЖОВТНЯ 2018 23:58

Житель Мічигану сильно здивувався, коли дізнався, що за метеорит, який зберігався у нього більше 30 років йому готові заплатити 100 тисяч доларів. Історію незвичайної знахідки розповіла викладач Центрального Мічиганського університету Мона Сірбеску.

Чоловік привіз до вузу великий камінь з проханням оцінити його вартість. За словами викладача вона відразу зрозуміла, що це особлива річ.

На питання, де власник взяв цей камінь він пояснив, що багато років він зберігався на фермі, яку він купив в 1988 році. Коли перед покупкою він обходив свої майбутні володіння, то камінь лежав близько сараю.

За словами продавця, це був метеорит, який впав ще в 30-х роках минулого століття.

Новий власник незвичайного каменю через кілька років теж продав ферму, але камінь забрав з собою і використовував його майже 30 років, щоб притримувати двері. Його діти приносили метеорит школу, коли робили доповіді про космос.

І тільки в січні цього року чоловік прочитав про людей, які продають шматочки метеоритів. Тоді він вирішив з'ясувати, скільки зможе виручити він за свій камінь. І з цією метою він приїхав в університет.

Після проведення досліджень з'ясувалося, що метеорит являє з себе сплав з 88% заліза і 12% нікелю. Експерти оцінили його в 100 тисяч доларів. Він став шостим за величиною метеоритом, який знайшли на території Мічигану.

Про готовність придбати метеорит вже заявив музей мінералів зі штату Мен. Продавець заявив, що на знак подяки переведе 10% від сплаченої вартості в фонд університету.

Суспільство, 05.10.2018 23:58