Фото: US Embassy

Американський генерал розповів, звільнення якої території України зможе кардинально змінити війну

Крим є вирішальною точкою війни, яку Росія розв'язала в Україні. Таку думку висловив екскомандувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес.

Про це він сказав у інтерв'ю виданню "Гордон".

За його словами, просування ЗСУ в Донецькій області не дасть бажаного результату, на відміну від Криму.

"Українські війська можуть знищити кожного росіянина в радіусі 200 км від Бахмута, але це не змінить стратегічної ситуації війни. Звільнення Криму змінить усе", — переконаний Годжес.

Він вважає, що Україна ніколи не буде в повній безпеці, допоки російські сили окуповують Крим і можуть використовувати його як стартовий майданчик для наступної війни.

"До того ж Україні нереально відновити свою економіку доти, доки Росія окуповує Крим і здатна блокувати доправлення через Азовське море або з Одеси й Миколаєва. Для всіх зрозуміло, що Крим мають звільнити", — вважає генерал.

На його думку, деокупація Криму була б реальнішою, якби США й інші країни надали Україні все необхідне для цього, зокрема високоточну зброю далекої дії, яка дала б змогу зробити перебування у Криму "нестерпним" для російських військ.

"Щойно це буде зроблено, настане час знову вдарити по Кримському мосту й ізолювати Крим. Цей сценарій украй реалістичний і насправді може статися вже наприкінці цього літа. Але ключем до всього є надання Заходом зброї далекого радіусу дії Україні", — резюмував Годжес.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагатимуться від'єднати Крим від материкової Росії під час контрнаступу. Головною метою наших військ є деокупація усіх територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2023 12:28