Антоніу Гутерреш: проблемі торгівлі людьми не приділяється належної уваги.

28 ВЕРЕСНЯ 2017 14:02

Десятки мільйонів людей у всьому світі стають жертвами торговців «живим товаром», повідомляє TrueUA з посиланням на UN  

Їх змушують до насильницької праці і надання сексуальних послуг, дітей насильно вербують в солдати і відбувається це в усіх регіонах світу і в усіх країнах. Про це заявив Генеральний секретар ООН.   

Антоніу Гутерреш вважає, що проблемі торгівлі людьми не приділяється такої ж уваги, як, наприклад, наркоторгівлі.   

«Торговці людьми полюють на самих уразливих людей, тому може здатися, що цього проблема не має стосунках до тих членів суспільства, яким більше пощастило в житті, у тому числі політикам. А загроза наркотиків торкається їх значно більше, тому на її усунення уряду виділяють ресурси», - заявив Генеральний секретар.  

Антоніу Гутерреш виступив сьогодні на Нараді високого рівня Генеральної Асамблеї, присвяченій оцінці прогресу в здійсненні Глобального плану дій з боротьби з торгівлею людьми. На початку засідання учасники наради схвалили

Політичну декларацію на підтримку Глобального плану.   

Вони рішуче засудили торгівлю людьми, заявивши, що вона як і раніше є серйозним викликом людству. У 2016 році жертвами торгівлі людьми стали більше 40 мільйонів чоловік. Генеральний секретар ООН заявив, що це явище існує в усіх регіонах світу.  

За його словами, ця ганебна практика, в першу чергу зачіпає найуразливіші верстви населення і має самі різні форми і прояви.   

Так, жінок, дівчат і хлопчиків продають з метою сексуальної експлуатації і вилучення життєве важливих органів. Дітей змушують до випрошування, а чоловіків - експлуатують на полях, фабриках або на будівництвах.   

Нерідко торгівля людьми йде рука в руку з расовою, гендерною і іншими формами дискримінації.   

У злочинні мережі потрапляють біженці і мігранти, люди, постраждалі в результаті конфліктів і стихійних лих, або що опинилися в немислимій убогості.   

До торгівлі людьми прибігають терористські групи, у тому числі ІДІЛ і «Боко харам». Вони захоплюють жінок і дівчат і перетворюють їх на сексуальних рабинь.   

Генеральний секретар ООН призвав викоренити цю злочинну практику і зупинити торговців людьми. «Їх бандитські мережі орудують в глобальному масштабі. Вони добре організовані, технологічно оснащені і уміло використовують пропуски і слабкі сторони в діяльності інститутів влади», - сказав глава ООН.   

За його словами, частенько такі організовані злочинні угрупування безчинствують в атмосфері повної безкарності.   

Правоохоронні органи приділяють їм набагато менше уваги, ніж торговцям наркотиками.   

«Я бачив багато наркобаронів у в'язниці - і там їм і місце. Але я ніколи не бачив за гратами «торговців людьми», - заявив Антоніу Гутерреш.   

Генеральний секретар ООН наполегливо призвав усі країни ратифікувати і повною мірою виконувати Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності.   

Глава ООН заявив, що боротьба з торгівлею людьми має бути віднесена до пріоритетних питань міжнародної співпраці.

 

Суспільство, 28.09.2017 14:02