Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Армію РФ переозброять 60-річними танками Т-62, — британська розвідка

Рашисти продовжують зазнавати втрат не лише в особовому складі, а й у техніці. Компенсувати ліквідовану важку бронетехніку планують застарілими танками Т-62.

Про це повідомили в британській розвідці.

За їхніми даними, є ймовірність, що навіть підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (1 ГТА), що є, скоріше за все, головною танковою силою Росії, будуть переозброєні на 60-річні основні бойові танки Т-62. Розвідувальники зазначають, що раніше ця ГТА повинна була отримати ОБТ наступного покоління Т-14 Армата.

Окрім цього, британці розповіли, що в Україні також нещодавно помітили російські бронетранспортери БТР-50, вперше поставлені на озброєння в 1954 році.

Водночас із літа 2022 року близько 800 танків Т-62 зняли зі зберігання. Деякі одиниці бронетехніки модернізували прицільними комплексами. Це, ймовірно, має підвищити їхню ефективність у нічний час.

Однак розвідувальники наголошують, що обидва типи цих транспортних засобів будуть доволі вразливі в умовах сучасного поля бою.

Британська розвідка 06.03

Нагадаємо, раніше в ISW розповіли, що катастрофічні втрати окупантів під час нещодавнього російського наступу поблизу Вугледара Донецької області вказують на низку проблем армії РФ, серед яких — нездатність перебудовувати тактику ведення боїв та використовувати переваги місцевості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 10:02