Фото: Flickr

ISW пояснив, на що вказують катастрофічні втрати росіян під Вугледаром

Катастрофічні втрати окупантів під час нещодавнього російського наступу поблизу Вугледара Донецької області вказують на низку проблем армії РФ, серед яких — нездатність перебудовувати тактику ведення боїв та використовувати переваги місцевості.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з інформацією, розслідування New York Times (NYT) показало, що російські війська під час безуспішних танкових атак кілька тижнів поспіль продовжували робити серйозні помилки й заводили танкові колони в українські засідки. За даними ЗСУ, російські війська втратили не менше 130 танків і бронетранспортерів під час тритижневого наступу, що змусило їх вдатися до лобових атак із застосуванням піхоти.

Українські військові успішно заманювали російські танки в зони поразки, перш ніж знерухомити російські колони та направити їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS.

Російські підрозділи, розгорнуті в районі Вугледара, насамперед 155-а морська піхотна бригада, в основному укомплектовані погано навченими мобілізованими, які зазнали значних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року та знову в лютому 2023 року.

"Раніше ISW повідомляв про російські втрати поблизу Вугледара та оцінював, що вони символізують нездатність російської армії вчитися на своїх невдачах. Розслідування NYT підтверджує оцінку ISW про те, що продовження відновлення та посилення російських військових невдач перешкоджатиме здатності російських військ проводити ефективні наступальні операції", — зазначили аналітики.

Експерти ISW також вказують, що посилення невдач російських військових на різних напрямках перешкоджатиме здатності окупантів проводити ефективні наступальні операції.

Нагадаємо, 27 лютого в районі Вугледара спостерігалося зниження ворожої активності. Окупанти відмовлялися йти на штурм у регіоні, тож у район міста перекинули бригаду військових, підготовлених до війни в Чечні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 02.03.2023 07:25