Фото: ЕРА

Міністр оборони США повідомив про серйозні проблеми РФ на полі бою

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що у російської армії наразі величезні проблеми на полі бою. Адже окупанти зазнали серйозних бойових втрат, також вичерпуються і запаси боєприпасів.

Відповідну заяву очільник оборонного відомства США зробив під час зустрічі у форматі "Рамштайн" в Німеччині.

За словами глави Пентагону, в Росії починається дефіцит боєприпасів, вона втрачає багато людей на фронті та звертається до небагатьох своїх спільників по допомогу. Проте навіть Іран і Північна Корея, які забезпечували країну-агресорку певним озброєнням, не хочуть зізнаватися, що надають Росії зброю для війни в Україні.

Натомість як наголосив Остін, учасники зустрічі, представники 50 країн світу, рішуче налаштовані допомагати обороні України. За його словами, партнери мають зберігати свою рішучість допомагати Києву стільки, скільки потрібно, та навіть посилити підтримку, адже всі розуміють, що Путін готовий продовжувати свою безглузду імперську війну.

"Близько 50 країн активізувались, аби допомогти Україні захищати себе і стримувати майбутні загрози. Коли Путін 11 місяців тому розпочав своє зухвале і неспровоковане вторгнення, він думав, що Україна просто зазнає краху, і він думав, що світ лише спостерігатиме. Але Путін не розраховував на мужність українського народу. Він не розраховував на вміння українських військових", — сказав Остін.

Він сказав, що Росія продовжує робити ставку на агресію та завоювання. Остін додав, що окупанти продовжують бомбардувати українські міста, пошкоджуючи електростанції, театри, спортивні арени і центри української культури та історії.

"Російські сили збільшили кількість атак, вбиваючи невинних українців. Ми бачили жорстокість Росії у місті Дніпро декілька днів тому. Російська ракетна атака знищила багатоквартирний будинок, вбивши щонайменше 46 цивільних, у тому числі дітей", — сказав Остін.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 січня, на німецькій авіабазі "Рамштайн" розпочалася восьма зустріч союзників України. Країни повинні оголосити продовження допомоги та передачу важкої техніки від західних партнерів. Вже відомо, що міністри оборони можуть домовитись про постачання танків Україні Leopard 2.

На засіданні у форматі "Рамштайну" вже виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав союзників скликати нове засідання з метою обговорення відправки в Україну далекобійних ракет та винищувачів F-16.

До того ж очільник українського оборонного відомства Олексій Резніков вважає, що у західних країнах змінюється думка про постачання важкої техніки. Тому Україна невдовзі зможе одержати танки, бойові літаки, зброю великої дальності.

Події, 20.01.2023 15:40