Фото: росЗМІ

Росія перекинула в район Вугледара окупантів, навчених для війни в Чечні

У районі Вугледара спостерігається зниження ворожої активності. Окупанти відмовляються йти на штурм у регіоні, тож у район міста перекинули бригаду військових, підготовлених до війни в Чечні.

Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

За його словами, останнім часом рашисти зменшили свою активність поблизу Вугледара. Зазвичай окупанти щодня здійснювали близько 60 штурмових дій. Наразі ж — лише 15.

"Можливо, це пов'язано з погодними умовами, які зараз не дають можливості активно використовувати техніку", — припустив речник Сил оборони.

Водночас Дмитрашківський повідомив, що, за даними розвідки, окупанти частіше відмовляються йти в наступ. Натомість у район Вугледара РФ перекинула військових 136-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил Росії. Вони нібито мають приймати лінію оборони на Донецькому напрямку для подальшого утримування.

Зазначимо, що 136-ту бригаду сформували в Буйнакську в грудні 1993-го. У червні 1995 року в бригаді створили зведений мотострілецький батальйон, який відправили до Чеченської республіки. Завдання військових — роззброєння чеченських сил. Виконання бойової задачі тривало до початку серпня 1995-го.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що російські окупаційні війська змінюють рух колон техніки в окупованому Маріуполі. Наразі техніку перекидають з Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2023 17:55