Фото: ukr.radio

Атакували у декілька хвиль: Гуменюк розповіла подробиці нічного обстрілу Півдня України

Вночі 25 лютого війська країни-агресорки атакували Південь України двома хвилями. Спочатку ракетами, а потім іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Нічна активність була пов'язана як з ракетними атаками, так і з дроновими. На початку ночі ворог намагався за допомогою тактичної авіації з акваторії Чорного моря знищити нашу систему протиповітряної оборони, для чого використовував ракети типу Х-31П, але вони були збиті над акваторією моря. Потім пішли хвилі дронів. Цієї ночі вони мали розгалуження і за напрямком, і за часом", — розповіда Гуменюк.

За словами посадовиці, спочатку рашисти півтори години атакували дронами Миколаївську область, а за тим увага ворога перемкнулася на центральні регіони з переходом на західні.  Проте за декілька годин окупанти знову почали штурмувати "шахедами" південні регіони.

"І першу, і другу хвилі сили протиповітряної оборони півдня відпрацювали результативно. Один дрон був знищений над Херсонщиною, як тільки увійшов до нашої зони відповідальності, три над Миколаївщиною і ще два над Кіровоградщиною. Ми відпрацювали результативно і влучань не допустили", — зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, вночі 25 лютого війська країни-агресорки атакували Україну 18 ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". В результаті протиповітряного бою знищено 16 "шахедів" у межах Полтавської, Київської, Хмельницької, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей. Внаслідок ворожих атак у Хмельницькій області пошкоджено об'єкт інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 09:37