Фото: Генштаб

Авіація ЗСУ завдала потужного удару по ворогу: Генштаб повідомив про влучання

Бійці Збройних сил України продовжують завдавати серйозних втрат ворогу. Авіація Сил оборони протягом 18 серпня завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Про це йдеться у зведенні Генштабу. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, два пункти управління та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Російські обстріли

Вночі 19 серпня Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні застосувавши іранські ударні дрони Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби ворог завдав трьох ракетних та 41 авіаційного удару, здійснив 74 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронті.

Протягом минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень. 

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. 

На Лиманському напрямку завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах східніше Білої Гори та Торецька Донецької області. 

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинова та Авдіївки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорська. 

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Роботине Запорізької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські захисники мають певний успіх у Луганській та Запорізькій областях. Зокрема, Збройним силам вдалося зайняти нові позиції на даних відтинках фронту. Також Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької — схід Запорізької області) напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 07:46