Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб підтвердив успіхи ЗСУ в районі Роботиного на Запоріжжі

Українські військові мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області. Збройні сили України закріплюються на зайнятих рубежах.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, українські Сили оборони досягли північної околиці населеного пункту Роботине (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області, хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі. 

"Українські сили протягом кількох тижнів проводили регулярні наземні атаки на Роботине у рамках своїх операцій, спрямованих на послаблення російської оборони. Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист яких російські сили витратили значні зусилля, час та ресурси, залишається значною, навіть якщо українські досягнення є обмеженими", — наголошують експерти.

Вони додають, що на кадрах із геолокацією, які були опубліковані у мережі 11 серпня, видно, що ЗСУ просунулися в Урожайному (9 км на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецько-Запорізької області. 

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів журналісти встановили понад 1300 нових імен російських солдатів, яких було знищено на фронті в Україні. Всього до поіменного списку вбитих солдатів армії Росії, який склали журналісти, входить 30 003 імені. При цьому журналісти наголосили, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

Збройні сили України продовжують завдавати нищівних ударів по російських загарбниках. Станом на 12 серпня втрати окупантів становлять понад 253 тисячі осіб та десятки тисяч одиниць техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 19:56