Фото: Вікіпедія

Авіакатастрофа у Броварах: реконструкція маневру гелікоптера й останні секунди перед падінням — схема, відео

Гелікоптер Державної служби України з надзвичайних ситуацій зазнав катастрофи 18 січня 2023 року у Броварах через порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту. Також авіатроща сталася і через несприятливі погодні умови та неналежну підготовку екіпажу.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Як рухався гелікоптер на борту із керівництвом МВС

Згідно зі схемою траєкторії руху гелікоптера, яку опублікували правоохоронці, через складні погодні умови повітряне судно було змушене виконувати політ на гранично низькій висоті, яка навіть менша, ніж висота будівель на маршруті руху. Проте, під час польоту на маршруті вертольота з'явилася перешкода у вигляді багатоповерхового будинку. Через це пілоти почали здійснювати маневр обльоту, однак гелікоптер різко піднявся, втратив орієнтування в просторі й під час завершення маневру, внаслідок відсутності необхідних навичок, допустив зіткнення із землею.

Реконструкція трагічного маневру гелікоптера у Броварах

Інфографіка: ДБР

Останні хвилини перед падінням літака: перемовини пілотів

Згідно із перемовинами пілотів, орієнтування в просторі вони втратили через густий туман.

"Густий туман", — каже один із пілотів. 

"Так туманчик, такий щільний", — підтверджує інший. Після цих фраз пілотів літак впав на землю.

Правоохоронці встановили, що, попри застереження внутрішніх інструкцій та вимог законодавства, посадовці все ж ДСНС залучили до перевезення делегації МВС гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області. Варто зауважити, що відповідне повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів, а отже і не мало права перевозити делегацію.

Ба більше — під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. Та й сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Проте, жоден з посадовців відповідальних за безпеку польотів, виліт не скасував або не переніс його на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов.

Авіакатастрофа у Броварах

Вранці 18 січня у Броварах поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил.

У будівлях перебували люди, а на борту літального аапарату — керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович та інші. 

Монастирський, Єнін, Лубкович

Загиблі посадовці МВС: Денис Монастирський, Євгеній Єнін, Юрій Лубкович

За останніми даними загинули 14 людей, з них одна дитина. Отримали поранення 25, з них — 11 дітей. Одразу після трагедії Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи.

Силовики повідомляли, що спершу розглядали кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу. У березні в МВС повідомили, що залишаються робочими три основні версії авіакатастрофи. Йдеться про порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

"Чорну скриньку", знайдену на місці падіння гелікоптера з керівництвом МВС в Броварах, розшифровували у Франції. Її матеріали передали українському слідству. Після авіакатастрофи у Броварах в МВС заборонили всім керівникам користуватися під час воєнного стану авіаційним транспортом — гелікоптерами та літаками.

Нагадаємо, 3 серпня п'ятеро посадовців Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримали підозру у справі про авіакатастрофу у Броварах Київської області 18 січня 2023 року, в якій загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.08.2023 13:38