Фото: Генштаб ЗСУ

Австралія передасть Україні нову допомогу на $110 млн: що туди входить

Уряд Австралії надасть Україні новий пакет допомоги на 110 мільйонів доларів. Він відповідає запитам ЗСУ на транспортні засоби та боєприпаси.

Про це повідомили на сайті австралійського уряду.

Зокрема, новий пакет допомоги включає:

  • 70 одиниць військової техніки: 28 бронеавтомобілів М113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок MAN 40M та 14 причепів;
  • артилерійські боєприпаси калібру 105 мм;
  • десять мільйонів доларів Управлінню ООН з координації гуманітарних питань, яке керує Українським гуманітарним фондом, щоб допомогти задовольнити потреби в житлі, медичних послугах, чистій воді та санітарії.

"Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців, щоб підтримати її відновлення та торгові можливості. Ці зобов’язання доводять загальний внесок Австралії на підтримку України до 790 мільйонів доларів, включаючи 610 мільйонів доларів військової допомоги", — йдеться на урядовому порталі.

Нагадаємо, Міноборони України креативним відеороликом запросило Австралію у "танкову коаліцію". У відео розповідається, що колись Австралія отримала від США 59 уживаних танків Abrams М1А1. Наразі ці машини заміняються на новішу модель — М1А2.

Раніше Австралія внесла в санкційний список колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву. Також країна запровадила санкції проти російських пропагандистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 11:07