Австралія та США успішно випробували гіперзвукову ракету

18 ЛИПНЯ 2017 16:14

Повітряні сили США спільно з Міноборони Австралії провели випробування гіперзвукової авіаційної ракети, яка здатна сягати неймовірної швидкості. Випробування пройшли на австралійському полігоні Вумер.

Метою тестових польотів була перевірка конструкції апарату, комплексу авіоніки і системи керування. Детальна інформація про випробування не оголошується. Однак відомо, що випробувана ракета може сягати швидкості до 12 тис. км/год. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт vido.com.ua

Тестування ракети здійснювалось у рамках американської програми з розвитку гіперзвукових літальних апаратів HiFIRE. До програми також долучилися компанія Boeing та дослідники з Квінслендського університету (Австралія). Усі сторони підтвердили успішне завершення етапу випробувань.

Гіперзвукові літальні апарати можуть відкрити нову еру в галузі авіаперевезення. Завдяки неймовірній швидкості гіперзвукових літаків політ із Лондона до Сіднея триватиме чотири години. Крім того, в гіперзвукових розробках «зацікавлені» військові галузі, адже гіперзвукові літальні апарати можуть завдавати миттєвого удару без шансів для протиракетної оборони.

Проект HiFIRE стартував у 2006 р. Відтоді США провели декілька випробувань гіперзвукових ракет на Гаваях. Наступні перевірки проходитимуть в Австралії.

Технології, 18.07.2017 16:14