Багато хлопчиків і чоловіків з Сирії піддаються сексуальному насильству

07 ГРУДНЯ 2017 11:50

Протягом місяця Тарека тримали в сирійській в'язниці голим, зі зв'язаними руками, разом з 80 сусідами по камері і в повній темряві. Але це було не найстрашніше. Щоночі його та інших катували електрошоком і ґвалтували, передає TrueUA з посиланням на UN  

Осіб ґвалтівників вони не бачили, але чули крики співкамерників, благали про пощаду.  

Тарек не єдиний полонений в Сирії, якому довелося пережити сексуальне насильство. За даними Управління ООН у справах біженців (УВКБ) - це широко поширена практика, до якої вдаються різні боки конфлікту.  

У дослідженні УВКБ взяли участь 196 біженців в Іраку, Лівану і Йорданії. Результати викликають шок - хлопчиків у віці десяти років, юнаків, чоловіків і навіть людей похилого віку 80 років ґвалтували, примусово робили обрізання і прострілювали геніталії.  

Геї, трансгендери і інтерсексуали - в особливо вразливому становищі. Усередині Сирії їх ґвалтували бойовики з озброєних груп, а за її межами - інші біженці або представники громад, де вони знаходили притулок.  

Крім того, за даними УВКБ, в місцях розміщення біженців хлопчиків і юнаків часто примушують до сексу шляхом шантажу: наприклад, під загрозою не платити зарплату або вигнати на вулицю разом з сім'єю.

 

Події, 07.12.2017 11:50