Близько 10 тис. військових охороняють мечеті в день п'ятничної молитви на Шрі-Ланці

26 КВІТНЯ 2019 09:09

Близько 10 тисяч військовослужбовців вийшли на вулиці Шрі-Ланки і вишикувалися біля мечетей та інших релігійних установ. Такі заходи були прийняті на тлі уникнення загроз нових терактів, повідомляє The Guardian.

Влада республіки побоюється, що екстремісти спробують повторити атаку після недавніх недільних вибухів.

Раніше міністр мусульманських релігійних справ Шрі-Ланки Абдул Халім Мохамед Хашим рекомендував послідовникам ісламу не проводити традиційну п'ятничну молитву в мечетях, а залишитися вдома.

Християнським священикам був спрямований аналогічний заклик щодо проведення мес. Кардинал Малколм Ранджит вказав на те, що служби краще відкласти до того моменту, поки не встановиться безпечна обстановка.

Нагадаємо, що минулого тижня на Шрі-Ланці за добу сталося одразу вісім вибухів. Терористи-смертники влаштували вибухи в католицьких церквах і п'ятизіркових готелях столичного регіону.

Спочатку повідомлялося про 359 загиблих, проте, згідно з останніми даними, жертв значно менше - близько 253 осіб. Але, точну кількість поки не може бути названо через наявність величезної кількості розрізнених фрагментів тіл.

Світ, 26.04.2019 09:09