Борис Джонсон офіційно став прем'єр-міністром Великобританії

24 ЛИПНЯ 2019 20:15

У середу, 24 липня, новообраний глава Консервативної партії Борис Джонсон офіційно став прем'єр-міністром Великобританії після того, як він прибув до Букінгемського палацу на аудієнцію до королеви Єлизавети II, яка в свою чергу доручила йому сформувати уряд, повідомляє The Guardian.

Церемонія вступу на посаду прем'єр-міністра передбачає написання від руки секретного листа на випадок ядерної атаки і загибелі уряду, після чого чотири так званих листи останньої надії відправлять і командирам чотирьох підводних човнів Великобританії.

При вступі на посаду прем'єр-міністра Великобританії Борис Джонсон в черговий раз заявив, що Сполучене Королівство має вийти з Євросоюзу до 31 жовтня «при будь-якому розвитку подій».

Нагадаємо, що напередодні вступу Бориса Джонсона на посаду прем'єр-міністра Великобританії у відставку подали заступник голови Міністерства закордонних справ Великобританії Алан Дункан, глава британського Міністерства фінансів Філіп Хаммонд, міністр юстиції королівства Девід Гок.

Політики не згодні з позицією Джонсона щодо «жорсткого» Brexit без угоди з Брюсселем.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила, що покине свій пост 7 червня цього року.

Джонсона називали головним кандидатом на посаду, що звільнилася. У вівторок, 23 липня, в боротьбі за крісло лідера Консервативної партії Джонсон випередив свого суперника Джеремі Ханта, набравши 92 153 голоси. Тереза ​​Мей вже повідомила, що продовжить виконувати обов'язки депутата Палати громад парламенту Великобританії.

Політика, 24.07.2019 20:15