Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Британія замовила партію ракет Martlet, які також отримає Україна: що про них відомо

Британський уряд задля забезпечення своєї армії замовив велику партію легких багатоцільових ракет Martlet. Частину цих ракет передадуть Україні.

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони країни, сотні таких ракет будуть передані на потреби Збройних сил України.

"Ми повинні продовжувати забезпечувати Україну зброєю, а також поповнювати власні запаси", — наголосила міністр оборонних закупівель і промисловості Марія Ігл.

Відповідне замовлення на суму 227 мільйонів доларів призначене для оснащення наявних і майбутніх систем протиповітряної оборони малої дальності британської армії. Йдеться про такі бойові машини, як Stormer, а також морську протиповітряну ракетну систему Королівського флоту Martlet, розгорнуту з вертольотів Wildcat.

"Виробництво Martlet на заводі Thales у Белфасті, що у Північній Ірландії, подвоїлося після початку війни в Україні, оскільки глобальний попит на засоби протиповітряної оборони зріс", — додали в британському міноборони.

Що відомо про ракети Martlet

Вони мають масу всього 13 кілограмів кожна та довжину у 1,4 метри. Діаметр ракети складає 76 міліметрів. Ці ракети забезпечують високоточне ураження таких цілей, як безпілотники, гелікоптери, літаки й невеликі, швидкі морські цілі на відстані від п'яти до дев'яти кілометрів. Водночас Martlet є універсальною ракетою, адже оснащена напівактивною ГСН, яка наводиться по лазерному променю. 

LMM були вперше випущені з гелікоптерів Wildcat у Бенгальській затоці під час розгортання авіаносної ударної групи Королівського флоту у 2021 році, що ознаменувало початок експлуатації системи Martlet.

Нагадаємо, раніше прес-служба міноборони Нідерландів повідомляла, що Амстердам та Копенгаген придбали для Києва 14 танків Leopard 2A4. Ця техніка буде надана Україні цього літа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 11:38