Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Танки, БМП, системи Himars та ЗРК Iris-T: Німеччина таємно надіслала Україні великий пакет допомоги

Німеччина наприкінці червня та на початку липня таємно надіслала Україні великий пакет військової допомоги. Туди увійшли танки, бойові машини піхоти, системи Himars та ЗРК Iris-T.

Про це повідомляє Merkur.

Як зазначає видання, до пакету увійшли 39 танків, наданих оборонною промисловістю Німеччини та Бундесвером. Також минулого тижня Сили оборони отримали від союзників ще десять основних бойових танків Leopard 1A5 і ще двадцять БМП Marder. Це означає, що кількість "Мардерів", отриманих від Німеччини, зросла до 120, а кількість перероблених "Леопардів" — до 50.

Окрім снарядів для Leopard 1 і Marder, Київ також отримав два додаткових мостоукладальних танки Biber, два додаткових інженерних танки Dachs, два евакуаційні танки та чотири додаткові танки для розмінування Wisent 1.

Берлін також поставив додаткову систему протиповітряної оборони Iris-T Slm (раніше три) і додаткову систему протиповітряної оборони Iris-T Sls (раніше одну) для захисту критичної інфраструктури та населених пунктів від підступних повітряних атак РФ.

У списку озброєння також з'явилися три реактивні системи залпового вогню Himars. Бундесвер не має на озброєнні Himars, але передав Києву раніше чотири технічно дуже схожі РСЗВ.

Нагадаємо, 8 липня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Туди увійшов третій зенітний ракетний комплекс Patriot, про який раніше заявляла німецька влада.

Також 3 липня міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів США. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України.

Своєю чергою країни НАТО домовилися надати Україні ще один пакет військової допомоги. Йдеться про 40 мільярдів євро. Ймовірно, ці гроші надійдуть уже наступного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 14:26