Скріншот з відео

Британська розвідка проаналізувала зникнення двох генералів армії РФ після заколоту Пригожина

Розвідка Великої Британії відзначила зникнення двох російських генералів. Це сталося після невдалого заколоту Євгена Пригожина і ПВК "Вагнера". 

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Експерти зазначили, що звернуло увагу на зникнення з публічного простору двох російських генералів — Сергія Суровікіна і Юнус-Бек Євкурова. Головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ Суровікін зник одразу після заколоту "вагнерівців", а Євкурова не було на засіданні керівництва Міноборони РФ 3 липня.

Британські розвідники не підтверджують дані про те, що Суровікін заарештований. Щоправда, він може перебувати під підозрою через тривалі зв'язки з "вагнерівцями", починаючи з його служби в Сирії з 2017 року. Британська розвідка називає Суровікіна одним з найбільш авторитетних офіцерів у російській армії. Будь-які офіційні санкції проти нього, ймовірно, викличуть розкол.

"Підозра, що потенційно впала на високих російських командирів, підкреслює, як невдалий заколот Пригожина погіршив лінії розколу в російській системі національної безпеки", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 червня, коли російський терорист Євген Пригожин разом зі своїми найманцями із військової компанії "Вагнера" влаштували бунт, диктатор Володимир Путін покинув Москву і нібито відпочивав на яхті свого соратника — олігарха Юрія Ковальчука. Воєнний злочинець полетів у Санкт-Петербург, де буцімто спостерігав за святом випускників "Червоні вітрила", яке завершується світловим шоу.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати Пригожина після спроби збройного заколоту у РФ.

Крім того, президент України Володимир Зеленський вважає, що після заколоту Володимир Путін зіткнувся з найсерйознішою загрозою для своєї влади за останні два десятиліття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 09:45