Фото ілюстративне. Джерело: kremlin.ru

ЗМІ дізналися, де був Путін у день бунту Пригожина

У суботу, 24 червня, коли російський терорист Євген Пригожин разом зі своїми найманцями із військової компанії "Вагнера" влаштували бунт, диктатор Володимир Путін покинув Москву і нібито відпочивав на яхті свого соратника — олігарха Юрія Ковальчука. Воєнний злочинець полетів у Санкт-Петербург, де буцімто спостерігав за святом випускників "Червоні вітрила", яке завершується світловим шоу.

Про це повідомив російський письменник і журналіст Михайло Зиґарь у колонці для The New York Times.

"... Підлітки тиняються містом і п'ють на березі річки, у той час, як представники російської еліти, як чиновники, так і олігархи, збираються разом, щоб випити шампанського на своїх розкішних яхтах. Ніхто не насолоджується цією подією більше, ніж... Путін, який любить це студентське свято у своєму рідному місті й ніколи не пропускає приватну вечірку на річці, спостерігаючи за кораблями, які пропливають", — написав журналіст.

Він зазначив, що навіть озброєний заколот не міг "утримати його від улюбленої вечірки". Зиґарь вказує, що, на думку його джерел, близьких до найближчого оточення диктатора — чиновників, адміністраторів, журналістів, бізнесменів та інших, — "це поки найяскравіше свідчення того, що президент відірваний від реальності". Журналіст зауважує, що Путін, як і раніше вважає, що у нього все під контролем, і що заколот Пригожина ніяк не змінив політичну ситуацію.

"Мало того, що атмосфера навколо пана Путіна принципово інша, так ще й зростає апетит до змін — навіть серед наближених до президента. Багато з тих, з ким я розмовляв, вважають, що путінська система правління просто не може тривати довго", — стверджує письменник.

Нагадаємо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

27 червня Лукашенко підтвердив, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин прибув до його країни. Найманці нібито повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати Пригожина після спроби збройного заколоту у РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2023 00:41