Британським новобранцям порекомендували не користуватися телефонами Huawei

19 ЛИСТОПАДА 2019 09:44

Співробітник одного з британських навчальних армійських центрів зізнався, що солдатам армії Сполученого Королівства радять відмовитися від використання китайських гаджетів.

«Новачкам кажуть, що у них не повинно бути телефонів Huawei, тому що Китай ділиться даними з Росією. Їм повідомили про проблеми безпеки і попередили, що їхні дані можуть відслідковуватися. Радять купувати телефони інших виробників. Ситуація тривожна», - поділилося джерело газети Daily Mirror.

Другий за величиною виробник телефонів в світі в минулому отримував гроші від державних служб безпеки Китаю, і відповідно до китайськими юридичними законами повинен співпрацювати з розвідкою країни. При цьому Huawei заявляє, що це зобов'язання не поширюється на діяльність компанії і роботу смартфонів в інших країнах.

Незважаючи на це, США і деякі країни Європи продовжують обмежувати китайську компанію. У травні цього року компанія Huawei була внесена до «чорного списку» міністерства торгівлі США. Причиною цього стало введення режиму надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури США від іноземних загроз.

У Китаї, в свою чергу, цей крок назвали проявом «безпричинного тиску» і «економічним цькуванням».

Світ, 19.11.2019 09:44